Sugar Babes (8-12 év között)

Sugar Babes (8-12 év között)

A Sugar Babes egy girly (kecses, csajos tánc) és moderntánc, show tánc stílusú óra. Az egyesületben egymásra épülő csoportok vannak, így aki már kisebb korától tudja, hogy a későbbiekben a Girl Power és felnőtt korára a Candy Crew valamint az Emotional tagja szeretne lenni, azoknak ez az óra alapozza meg a tudását. A helyes testtartás, a színpadi megjelenés és a táncelőkészítő gimnasztika, valamint a lábpozíciók, kartartások és az alap balett és moderntánc mozdulatok megtanulása után a streetdance girly (lányos) mozdulatait is megtanulják. Érintjük show tánc és a latinosabb mozgásokat is, így akinek ilyen alapjai vannak (vagy tetszik neki), hamar megtalálja magát benne. Mint minden csoportunkban, a tánc nyelvének használatát (francia és angol szavak, kifejezések), valamint az angol kommunikációhoz szükséges alapokat is gyakorolhatják az óra alatt. A streetdance stílusban az egyik legtöbbet használt nyelv az angol, így törekszünk arra, hogy ne legyen szokatlan, sőt, kényelmes legyen számukra az, ha hallják. A lányokkal nagy hangsúlyt fektetünk a csípő és mellkasizoláció megtanulására, a kecses és finom aprólékos mozdulatok kivitelezésére. A csoport a gyermekek fejlődése szerint általában 2-3 évig járható, mielőtt átkerülnek egy következő tudásszintű csoportba. A későbbiekben bármilyen táncstílus megalapozására a lehető legjobb választás.

A csoportba való jelentkezés feltétele:

1×60 perc szülői távollét megszokása, valamint a koncentráció tudatos irányításának képessége, alap fegyelmi normák tudása. Jobb-bal oldal megkülönböztetése, valamint ritmusra való menetelés, mozgás, ugrálás stb. Hajlékonyság előny, az óra jellege miatt főleg a kecsesebb mozgású lányoknál várható gyorsabb fejlődés.

Tipp a Sugar Babes csoportba való beiratkozáshoz:

Ha modern táncot, show táncot, vagy latinosabb táncokat esetleg gimnasztikát tanultál eddig és tetszenek az ilyen mozgáskultúrájú stílusok, akkor ezt a csoportot próbáld ki először. Érdemes felvenni mellé az akrobatika órát is.