Break Team (12 éves kortól)

A Break Team a nevéből adódóan egy break stílust képviselő, haladó technikai tudásszintű táncóra. A tagok már a break dance összes elemével találkoztak és tudják a rávezető gyakorlatokat. Legalább 1 power move- ot tudnak és az alap freeze-eket is szépen kivitelezik. A footwork-ben már kialakult style-juk van és tudatosan használják az irányokat az elemek összekapcsolásához. Tudják melyik a fő irányuk és hogy hogyan lehet az elemeket egymáshoz kötni. Nem ijednek meg a nehezebb power move elemek tanulásától sem, hiszen tisztában vannak azzal, hogy van olyan elem, amit akár több éven keresztül kell gyakorolni, fejleszteni. Haladó szintű tudást igénylő óra, nagy hangsúly van a dinamikán és az erőelemeken.

A csoportba való jelentkezés feltétele: A B-Stylers csoport tudásszintjének elérése. Az egyesület tagjai tanári jóváhagyással/felvételivel, az új tagok pedig csak felvételivel együtt kerülhetnek be.

Tipp a Break Team csoportba való beiratkozáshoz:

Ajánlott felvenni mellé az akrobatika órát, hiszen vannak mozdulatok, amik teljesen ráépülnek, valamint az erőnlétet és a saját testsúllyal történő mozgást is fejleszti, ami szintén a legnagyobb részét képezi ennek a stílusnak. Ajánlott még legalább egy stretching óra is, ami nagyban hozzájárul a mozdulatok esztétikai kivitelezéséhez.