B-Stylers (10éves kortól)

A hip hop kultúra tánca a break. A B-Stylers kifejezetten a break tánccal foglalkozik, melyben már nem csak a J.L.T vagy Real csoportokban megtanult fenti tánc (uprock) van előtérben, hanem inkább a lenti, talajon kéztámasszal történő tánc (footwork), a freeze-k (egy pózban történő megfagyás/megállítás) a Power Move (erőelemek, mint a fejen forgás, helikopter stb…) és a Trick&Combos. A Stylers egy olyan tánciskola, melyben bár van külön akrobatika óra, de a hangsúly a táncstílusok elsajátításán van. Természetesen heti 1 foglalkozással nem B-boy-okat és B-girl-öket nevelünk, de a célunk, hogy ezt a fontos stílust is megismerjék és el tudják dönteni, hogy szeretnének-e ezzel komolyabban is foglalkozni. A bonyolultabb elemeket már itt nem tanulják meg, inkább az életérzés és a hip hop kultúra fenmaradása a cél. Aki szeret kézen állni, és a saját testsúlyának megtartásával játszani, valamint nem áll messze tőle a gyors tempójú mozgás sem, és szereti az összetettebb mozdulatokat, azoknak ajánljuk ezt a foglalkozást. Térdvédő, csuklószorító kötelező! Alap testtudat és koordinációs képesség szükséges hozzá, így 10 év felett várjuk a jelentkezőket.

A csoportba való jelentkezés feltétele: A JLT csoportban leírt tudásszint elérése, valamint a break stílus alapjainak ismerete. Amennyiben a feltételek hiányosak, felzárkóztató jellegű magánórával (külön egyeztetés szerint) pótolható.

Tipp a B-Stylers beiratkozóinak:

Amennyiben már tudod, hogy téged csak a break érdekel, lehetőséged van egy egész hati break-órarendet összeállítani. B-Stylers, Break Team (amennyiben már haladó vagy belőle), Open Floor, Akrobatika valamint a 3 Stretching (nyújtás) óra valamelyikével már egy heti 4-5 edzéses órarended is lehet, ami csak és kizárólag erre a stílusra épül.

Tudtad?
Tudtad hogy 2019-ben a táncok közül egyedül a break táncot vették be az olimpiai sportágak közé?