Akrobatika (7 éves kortól)

Ebben a csoportban az akrobatika elemeit elsajátítva, nagyobb ugrásokat, mint arabel, bógni, japán szaltó, rundel, flikk, szaltó, szuplé kerülnek kigyakorlásra. Az órát Kiss Nikolett tartja, aki nem csak egy nagyszerű szakember, hanem egy varázsló is szerintünk. Természetesen sok gyakorlás és kitartás szükséges ehhez a nagyon kemény sportághoz, hiszen ez külön sportág. Aki csak az akrobatikát választja is egy remek mozgásformával ismerkedhet meg, főleg ha kombinálja egy stretching órával ?

Táncosainkon már egy év alatt látványos fejlődést lehetett tapasztalni, így 2020-ra már természetessé vált, hogy kell, szükséges és nagyon fejlesztő óra mindenki számára. Természetesen a gyors fejlődéshez szükséges a cigánykerék, kézenállás, kiugrás, bukfencek és az alap gyakorlatok tudása (ezeket a többi táncórán is tanítjuk/gyakoroljuk). Az akrobatika már ezekre a mozdulatokra alapoz, de azzal sincs gond, ha valaki egyenlőre még ezek megtanulása miatt iratkozik be (többnyire motiválja őket, ahogyan látják hova lehet eljutni egy pár év alatt, mikor mellettük megugranak egy szaltót vagy arabel-t)

A csoportba való jelentkezés feltétele: Alap gimnasztikai gyakorlatok tudása és a hajlandóság, hogy meg is merjék csinálni (pl. állásból híd, kézenállásból híd stb…)

Tipp az Akrobatika óra beiratkozása előtt:

A tanulók választhatják, hogy cipőben vagy mezítláb vannak órán, viszont tudniuk kell, hogy tánc közben nagyrészt cipőben fogják kivitelezni az ugrásokat, így érdemesebb úgy gyakorolni, ahogyan be is fogják mutatni. Ízületi panaszokkal rendelkezők minden esetben kérjenek orvosi véleményt, mielőtt egy ilyen sportba kezdenek.