Rólunk

A HARMÓNIA Tánciskola, 1982-ben alapította első társastánc csoportját, ami 1992-től Harmónia Dance Stúdió, majd 2005 májusától a Harmónia Divattánc Közművelődési és Sportegyesület nevet kapta, melynek vezetője és elnöke Gyöngyösi Sándor Nívódíjas Táncpedagógus.

2010-től megalakult a Harmónia-Dance STYLERS, aminek megálmodója és alkotója Gyöngyösi Mariann. A Stylers magában foglalja Marica minden megszerzett szakmai  tudását, a balett alapoktól a modern tánc, társastánc és speciális páros táncokon keresztül egészen a Streetdance stílusig. A Stylers célja a táncterápia és az önmegvalósítás a táncművészeten keresztül. Fő tevékenysége a Streetdance stílusainak megismertetése, valamint a tánc amatőr, hobbi, művészi és verseny szintű oktatása. Magyarországon egyedülálló módon minden stílust Maricától tanulhatnak a diákok, legyen szó kezdő, középhaladó vagy haladó szintű táncosokról. Az egyik legnagyobb kihívás a “mai világban” a hip hop kultúra továbbadása eredeti valójában torzítások nélkül és megóvva az eldivatosodástól. A Stylers táncosai tiszta stílusokat tanulnak az alapoktól, így tudják elsajátítani az összes táncstílust és megtalálni a saját egyedi és utánozhatatlan style-jukat. A csoportok  egymásra épülnek így a megszerzett tudás olyan szilárd alapokat ad, ami elősegíti a táncosokat akár a profi szint elérésére.

 •  A közösségről:
  A Stylers nem csak a táncot, hanem az egység elvét és a csapatszellemet is erősíti. Minden hónapban csapatépítő tréningekkel és bulikkal, valamint nyáron edzőtáborokkal hozzuk közelebb egymáshoz a nálunk táncoló kicsiket és nagyokat. Ezeknél az eseményeknél természetesen fő hangsúlyt kap a tánc, de mellette a kreativitás, a kitartás, tisztelet és alázatosság, a becsületességre való nevelés és a szocializálódás is szintén nagy szerepet kap.
 • Eredményeink:
  Táncosaink és koreográfiáink a Magyar Divat és Sporttánc Szövetség versenyein többszörös Magyar Bajnoki és dobogós helyezést értek el az alábbi táncokban: West Coast Swing, American Swing, Jitterbug, Lindy Hop, Mixing Blues, Electric Boogie, Disco, Hot Blues, Hip-Hop, Showdance. Az IDO nemzetközi versenyein, táncfesztiváljain táncosaink által elért legjobb eredmények:

  1 db Junior Electric Boogie világbajnoki aranyérem
  2 db Felnőtt női Hip-Hop szóló Európa Bajnoki aranyérem
  1 db Gyermek női Hip-Hop szóló Európa Bajnoki aranyérem
  1 db Junior fiú Hip-Hop szóló világbajnoki ezüstérem
  1 db Felnőtt Hip-Hop Duó Európa Bajnoki ezüstérem
  2 db Junior Hip-Hop Duó világbajnoki bronzérem
  1 db Felnőtt Hip-Hop Duó világbajnoki bronzérem
  1 db Junior Mixing Blues világbajnoki 4. hely
  1 db Felnőtt Mixing Blues világbajnoki 5. hely
  1 db Junior Hip-Hop formáció világbajnoki 7. hely
  1 db Felnőtt Amerikai Swing világbajnoki 7. hely
  1 db Junior Showdance Duó világbajnoki 7. hely
  1 db Felnőtt Hot Blues világbajnoki 8. hely

  A fenti eredmények az egyesület táncosai részére számos MDSSZ elismerést hozott:
  Érdemes Sporttáncos, az év Legjobb Sporttáncosa és Sporttáncos Nívódíj.

 • További eredmények:
  A Modern táncok Magyarországi Szövetségénél, a Ritmuscsapatok Országos versenyein, A Revolution Dance Cup Országos minősítő versenyein, valamint a Magyar Látványtánc Sportszövetség és a Magyar Divat és Sporttánc Szövetség versenyein elért eredmények:

  17 hip hop szóló Országos Bajnoki 1.hely
  14 hip hop duo  Országos Bajnoki 1.hely
  12 hip hop kiscsoport  Országos Bajnoki 1.hely
  3 hip hop formáció  Országos Bajnoki 1.hely

A Stylers Himnusza: