Pop-Lock

12 év feletti korosztály Popping és Locking stílusú csoportja. A táncosoknak rendelkezniük kell ennek a két táncnak az alapjaival, amit a JLT csoportban tudnak elsajátítani.

A Popping tánc alap mozdulata egy izommunka, mely az izom egyidejű összehúzása és elernyesztése során keletkező szaggatott mozgás (pop) . Ez adja a mozdulatok különleges szépségét, mintha minden egyes zenei taktusra megfagynának majd újra mozognának a táncosok. Technikája összetett, melyhez nagyfokú koncentráció és testtudat szükséges, valamint a testrészek teljesen elkülönített mozgásának képessége.

A Locking egy vidám, gyors és vicces stílusa a Streetdance-nek, melyet a Funky zene és a rugózás még dinamikusabbá varázsol. A csukló-térd és csípőízület nagy igénybevétele jellemzi.

A csoportba való jelentkezés feltétele: A J.L.T csoportban leírt tudásszint elérése, valamint a popping és locking stílusok alapjainak ismerete. Az egyesület tagjai tanári jóváhagyással/felvételivel, az új tagok pedig csak felvételivel együtt kerülhetnek be

Heti kötelező óraszám: 1X60 perc